Toptechnologie

Wij werken uitsluitend met toptechnologie, gebruiken de nieuwste apparatuur en kiezen voor de beste technieken.

ZEISS staat voor kwaliteit, innovatie en toptechnologie. Hierdoor kan iedere CZA-opticien je een op maat gemaakte bril met optimaal kijkcomfort aanbieden. Ontdek hieronder de hoogtechnologische details van ons paradepaardje: het i.Scription glas.

i.Scription voor een optimaal nachtzicht

Bij schemering en in het donker laat je zicht vaak te wensen over. Herkenbaar, niet? In lichtarme omstandigheden is onze pupilopening groter. Dit leidt tot slechte contrastwaarneming en lastige lichtkringen. Erg vervelend tijdens het autorijden ’s nachts. Een probleem dat nodig opgelost moet worden.

Klassieke glazen?

Klassieke brillenglazen schieten vaak tekort om slecht nachtzicht te corrigeren. Bij een traditionele oogmeting wordt enkel op het centrum van je pupil gemeten. Een verwijde pupil, zoals in het donker, kent echter andere soorten afwijkingen die niet gemeten kunnen worden. Klassieke trucs zoals glazen met een contrastkleur lossen het probleem helaas niet op.

i-Scription-glazen

De i.Scription-brillenglazen bieden de oplossing. Voor het ontwikkelen van deze glazen maken we gebruik van een innovatieve manier om het oog te meten. Daarbij worden de fouten voor het eerst ook over de gehele pupil gemeten bij volledige opening waardoor er meer soorten afwijkingen aan de oppervlakte komen waardoor ze ook gecorrigeerd kunnen worden. Dit alles wordt mogelijk gemaakt dankzij de i.Profiler, een zogenaamde wavefront-aberrometer. Dit gloednieuwe ZEISS meetinstrument werd speciaal ontwikkeld om de i-Scription-glazen glazen te voorzien van een optimaal comfort en veiligheid.

Comfort en veiligheid: hoe dan?

Dankzij de geavanceerde meetresultaten van de i.Profiler, kunnen de i-Scription-glazen elke afwijking tot in detail corrigeren. Je nachtzicht wordt scherper, contrasten duidelijker en reflecties en lastige lichtkringen worden aanzienlijk gedimd. Heerlijk comfortabel en een heel stuk veiliger!

Ook overdag een pluspunt

Het i.Scription glas is niet alleen ’s nachts een enorm voordeel. Door de verbeterde correcties zie je overdag helderder en scherper. De i.Scription-brillenglazen projecteren een veel gedetailleerder beeld op het netvlies waardoor je kleuren en contrasten veel levendiger en intenser beleeft. Zelfs de kleinste foutjes worden in alle lichtomstandigheden gecorrigeerd. Lekker comfortabel voor je hersenen. Zij moeten immers veel minder hard werken om het beeld scherp te krijgen

“Dag of nacht: i.Scriptionglazen zijn altijd een genot!”