Advies op maat

Een perfect advies dat helemaal is afgestemd op uw situatie. Jarenlange ervaring en bewezen vakmanschap staan daarvoor garant.

De opticiens van de Carl Zeiss Academy zweren bij advies op maat. Dankzij hun nauwgezette werkprocedure kunnen ze je perfect adviseren over een nieuwe bril met aangepaste glazen. Het geheim? De ultramoderne apparatuur van ZEISS en hun Relaxed Vision stappenplan.

Relaxed Vision stappenplan

Stap 1: i.Scription oogmeting

20_11_00560_freigestelltNa zo gericht mogelijk te peilen naar je visuele klachten en wensen gebruiken we de i.Profiler, een inventief meettoestel van ZEISS. Met behulp van wave-front-technologie die gebruikmaakt van laserlicht, worden je ogen elk apart gemeten. De i.Profiler gaat op zoek naar een twintigtal hogere-ordefouten in je oog. Deze afwijkingen zijn verantwoordelijk voor een minder contrastrijk zicht, fletsere kleuren, halo’s rond lichtbronnen en nachtblindheid. Dankzij deze unieke meettechnologie is ZEISS de eerste fabrikant die brillenglazen kan produceren die deze hogere-ordefouten in rekening brengen. Nachtzicht, meer contrast, een ongeëvenaard helder zicht en intensere kleuren zijn het resultaat van deze befaamde i.Scription-glazen.

 

Stap 2 klassieke oogmeting

Na de eerste meting (die passief en objectief is) volgt de klassieke (actieve en subjectieve) oogmeting. Hiervoor houden we je verschillende glaasjes met cijfer- en letterreeksen voor. Aangezien je zelf moet antwoorden wat je ziet, brengt deze test de manier waarop je hersenen de geziene beelden interpreteren in rekening. Deze meting betrekt je beide ogen om een zogenaamde binoculaire balans te vinden. We balanceren in deze fase de brilcorrectie, zodat je beide ogen op hetzelfde punt scherpstellen.

 

Stap 3: polatest, het meten van verschil in kijkhoek

_B6A4282-2

 

Als je beide ogen wel op hetzelfde punt scherpstellen maar je kijkassen niet allebei op dat ene punt gericht zijn, gaan we over tot een derde meting: de Polatest. Hierbij meten we het eventuele verschil in kijkhoek tussen je beide ogen. Als je goed ‘uitgelijnde’ ogen hebt, eist het zicht al zeventig procent van je energie op. Je kan je dus voorstellen dat dit percentage bij mensen met een forie (= niet goed uitgelijnde ogen) flink oploopt. Dit leidt tot klachten zoals vermoeide ogen, hoofdpijn, pijn aan nek en schouders, fotofobie (of lichtschuwheid), verminderd inschattingsvermogen van afstanden (vooral in de duisternis) en oogklachten bij langdurig lezen of computerwerk.

Stap 4: i.terminal, het centreren van uw glazen

step_one_image

Na de keuze van je brilmontuur volgt de vierde meting met de i.terminal. Dit toestel neemt twee gedetailleerde foto’s van je gelaat mét bril. Op een tiende van een millimeter nauwkeurig wordt gemeten hoe de bril op je gezicht staat, onder welke hoek het glas voor je oog staat, de afstand tussen oog en glas, … Een aangezicht is nooit 100% symmetrisch. Vaak staat je ene oog iets hoger dan je andere en/of iets verder van je neus. Op basis van deze meetresultaten berekent de computer de ideale dikte van je glazen. Een evenwicht tussen draagcomfort en esthetiek staat hiervoor centraal.

Stap 5: montage van je brillenglazen

Bij de fabricage van je individuele brillenglazen wordt rekening gehouden met alle gemeten parameters van het unieke stappenplan van Carl Zeiss Vision. Zo vertalen de meetresultaten zich in het ideale glas. Nu rest ons enkel nog de montage. Mooi en correct, daar gaan we voor. Ieder Carl Zeiss Academy-lid beschikt over geavanceerde CNC-machines. Deze computergestuurde slijpautomaten brengen het glas niet alleen mooi in vorm, maar plaatsen het optische centrum ook perfect waar het volgens de i.terminal moet liggen. Kortom: na het doorlopen van het voorgaande stappenplan met je opticien heb een bril die niet alleen perfect zicht biedt, maar ook comfortabel op je neus staat!

“Relaxed Vision staat voor maatwerk en een optimaal kijk- en draagcomfort. Het bewijs dat een zorgvuldige werkprocedure zijn vruchten afwerpt.”